26 maart 2013

DEEL 1: To Rome with love


Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor een lang weekend naar Rome vertrok. En sommigen onder jullie zullen wel denken: wééral op reis?! Ik weet het, qua reisjes zijn de laatste maanden vrij decadent geweest: Madrid, Praag en Rome in amper 5 maanden tijd. Maar is er nu een betere reden om een bekende wereldstad te verkennen en ondertussen ook vriendinnen, die daar op Erasmus zijn, een bezoekje te brengen. 2 vliegen in een klap, noemt men dat dan. En zo vertrokken Els en ik op donderdagavond 7 maart naar Rome om Charlotte te gaan bezoeken.


Onze eerste dag in Rome begonnen we met koffiekoeken, gekregen van het vriendje van Charlotte's kotgenoot, die de vrouwen op internationale vrouwendag extra in de watten wou leggen. Die Italiaanse mannen toch, charmeren kunnen ze zéker! Nadien vertrokken we naar het Macro, Museo d'arte contemporanea Roma, het museum voor hedendaagse kunst. Waar we opnieuw verrast werden: gratis inkom voor alle vrouwen, mooi meegenomen want de inkomprijs bedroeg normaal €10. Het museum zelf is een aanrader, heel interessante en enkele indrukwekkende stukken gezien.

In de namiddag wou ik uiteraard enkele toeristische hoogtepunten bezoeken, ik was immers nog nooit in Rome geweest. We startten bij de Trevifontein, gingen daarna verder naar het Pantheon en  tenslotte bezochten we de Spaanse trappen. Zo rond een uur of vier werd het tijd voor een gelato, heel moeilijk om te kiezen uit zoveel tientallen smaken. Mijn verwachtingen over het mooie Rome waren al volledig ingelost, de eerste dag smaakte naar meer, op naar de volgende!



Zaterdagmorgen trokken we naar Monti, een wijk die in geen enkele toeristische gids ruim besproken wordt. Onterecht want het is een verzameling van enkele gezellige straatjes met veel mooie boetiekjes en gezellige cafeetjes. Het weer zat die dag beter mee, zonnebril op ons hoofd en genieten van de eerste lentezon!

In de namiddag bezochten we het Colosseum, nog zo'n typische trekpleister, maar uiteraard de moeite om te zien. In de late namiddag gingen we naar Villa Borghese, een van de grootste parken in Rome, om de laatste zonnestralen van die dag mee te pikken. En zo waren onze eerste dagen vliegensvlug gepasseerd. In het volgende deel zie je wat we nog bezocht en gedaan hebben in de eeuwige stad.



5 maart 2013

February on Instagram

Februari was een drukke maar heel plezante maand. De examens zaten er in het begin van de maand op en dus vertrok ik in de lesvrije week met enkele vriendinnen naar Praag. De verslagen daarover heb je hier al kunnen lezen, maar uiteraard moest ik ook wat met mijn iPhone kunnen spelen. Ik ben trouwens nog altijd heel blij met mijn nieuw speeltje, we zijn onafscheidelijk. 11 februari werd ik opnieuw in Gent verwacht voor de start van het nieuwe semester. Maar de eerste weken zijn vanzelfsprekend nog rustig, genoeg tijd om dus veel plezante uitstapjes te maken. Kijk mee naar hoe mijn maand eruitzag!
We hebben heel wat mooie dingen in Praag gezien, maar door de koude konden we niet continu buiten blijven lopen. Daardoor moesten we dus af en toe een opwarm-pauze nemen, gelukkig vallen de prijzen van eten en drinken in Praag héél goed mee, en konden we dus gerust iedere dag een paar koffietjes, theetjes en taartjes nuttigen.

Ik vond, zoals jullie al wisten, de botjes van mij leven en ik ben er nog altijd héél blij mee. De kat van de buren vindt het bij ons thuis ook wel gezellig. En op een zondagnamiddag een lekker stukje versgebakken cake, wie wil dat nu niet?

Ik ging naar de avant-première van Les Miserables die niet zo goed bleek als ik had verwacht. We vierden ook een maand na datum -door de examens- mijn oma haar 74ste verjaardag met héél veel en héél lekker eten.

Ik organiseerde op mijn kot een swappingparty met enkele vriendinnen, een hele avond lekkere hapjes eten, gezellig babbelen, zonder geld uit te geven enkele nieuwe kledingstukken bemachtigen en nadien nog uitgaan in Gent. We had a blast!


Op 26 februari ging ik naar het concert van Sigur Rós in Vorst Nationaal, dromerig schone momenten, maar meestal wel iets te luide bastonen, jammer! Ik doe in dit nieuwe semester ook een avondcursus Frans, want geloof mij: dat is écht nodig... Ik kocht in H&M 2 nieuwe jeansbroeken (met de actie tweede aan -50%), vooral van die met polkadots word ik blij, ideaal voor in het begin van de lente!