29 februari 2012

Movies of February

Februari was een korte en drukke maand, de examens waren gedaan, een weekje vakantie, het nieuwe semester dat begon,... Veel tijd om thuis naar een film te kijken heb ik niet gehad, ik ben wel drie keer naar de cinema geweest. Dit resulteert in een kort lijstje: 4 weken, 4 films.


- An Education zag ik thuis, stiekem eigenlijk in januari, na een dagje studeren voor de examens. Het was een film die al een hele tijd op mijn verlanglijstje stond en ik ben blij dat ik hem gezien heb. Het verhaal is cliché: boy meets girl, man blijkt toch niet te zijn wie hij was maar uiteindelijk komt alles toch nog goed. Toch vond ik het geen saaie film, integendeel, ik hou van films die zich afspelen in Engeland tijdens de vorige decennia, en een liefdesverhaal na een zware dag blokken kan ik altijd wel smaken.

- Shame heb ik eigenlijk gezien uit noodzaak, omdat er niets anders was wat we wouden zien maar we wouden toch naar de cinema. Niet echt mijn smaak, naar mijn mening een zwak scenario over een interessant onderwerp. Ik heb in jaren niet zo'n saaie film gezien, ik lag eerlijk gezegd zelfs bijna in slaap tijdens de film. Toch nog iets positief: geweldig acteerprestaties van Carey Mulligan.

- Tot Altijd wordt in de Vlaamse pers omschreven als 'nu al de beste Vlaamse film van 2012' en dat vind ik helemaal niet overdreven. Ik heb een voorliefde voor (Vlaamse) films met een realistisch, aangrijpend karakter, die je aanzetten tot nadenken. Het is een zeer emotioneel verhaal, de traantjes hebben dan ook rijkelijk gevloeid, over euthanasie. Het is geen film waar je vrolijk van wordt, maar het zet je wel aan tot denken over het leven, het geeft je bij het buitengaan een positieve adrenaline om van iedere second die je gezond mag doorbrengen moet geniet. Een aanrader!

- The Iron Lady was nog zo'n film die ik moest zien. Ik ben geïnteresseerd in politiek (op een gezonde manier, dus ik ga hier zeker geen vertoog houden over welke strekking nu beter is, zou hier ook helemaal niet passen) dus moest ik deze film over het figuur van de Britse Margaret Thatcher wel gaan bekijken. Het is een zeer waarheidsgetrouw relaas over haar politieke leven, maar ook haar privé leven komt ruim aan bod, iets te veel naar mijn mening. Ik had liever nog wat meer beelden gezien die verwijzen naar haar glorietijden als premier van Groot-Brittannië. Maar het blijft een goede film, en het is subliem geacteerd door Meryl Streep natuurlijk.

28 februari 2012

Hello beauties, welcome to my world!

 IKKS

Als ik deze beige/zandkleurige botjes zag staan in de winkel kon ik al verschillende outfits in mijn hoofd bedenken waarbij ze zouden passen. In de winkels vind je al een tijdje de zomercollectie en ook op mijn favoriete webshops is de lente al zichtbaar. Eindelijk blote benen, geen sjaals, mutsen en handschoenen meer nodig, zonnebrillen, de lente mag er voor mij niet snel genoeg zijn! Met mijn favoriete items van Topshop, Modcloth en Zara heb ik twee collages gemaakt waarbij mijn nieuwe aanwinst perfect zouden passen, niet?



Maar spijtig genoeg ziet het er naar uit dat we nog even op de zon zullen moeten wachten (jak, ik haat dit grijze weer). Dus op dit moment moet ik mijn botjes nog dragen met nylons of een broek, maar ze zijn zeker en vast niet meer van mijn voeten weg te slaan, I love them!

26 februari 2012

Disney memories

Vorige week ging ik een dagje naar Disneyland Parijs, midden in de krokusvakantie, dus geflankeerd door honderden gezinnen met kleine kinderen. Maar dat deerde niet, ik was eerlijk gezegd bijna even euforisch als de peuters en kleuters rondom mij (maar dan misschien iets minder expliciet, als in roepen, huilen, brullen, tieren,... ik kon mij nog net wat beter gedragen). Ik was namelijk in mijn hele jeugd nog nooit in Disneyland geweest, blame my parents for that! Het was dus dringend tijd dat ik de magie van Disney ook eens zelf kon beleven. Dus als je zin hebt in een nostalgisch moment naar je eigen kindertijd in Disneyland of gewoon naar alle disneyfiguren dan spreken deze foto's voor zich! Ik ben alleszins verkocht, en ga zeker nog eens terug (voor het tweede park)!
-

19 februari 2012

New in

Voor elk van deze drie aankopen heb ik een gegronde reden (of excuus, 't is hoe dat je het bekijkt) waarom ik er mijn centen aan gaf:

Een zwarte lederen handtas, daar zocht ik al jàààren naar, serieus! En daar bovenop lag hij nog tussen de laatste solden aan een ronde prijs +  nog eens extra -10% eraf. Zeg nu zelf, je zou het ook niet laten liggen, he?!
-

Een nieuwe portefeuille was ook nodig omdat mijn oude kapot was en ik al een tijdje naar vervanging op zoek was die groot genoeg is. Ik heb namelijk een tick om veel dingen te bewaren in mijn portefeuille: van hopen geld (nee, da's niet waar, was het maar zo) tot cinematicketjes tot pleisters tot tientallen klantenkaartjes,... typisch vrouwen zeker?
-

Deze sjaal (van T2) moest ik gewoon meenemen omdat hij zo goedkoop was, geen discussie mogelijk. 


13 februari 2012

Random likes

Ik kom zoveel leuke dingen tegen op het web dat ik niet ander kan dan ze met jullie te delen. Van interessante websites, tot leuke webshops, tot mooie afbeeldingen, tot inspirerende blogs en zoveel meer. En eerlijk gezegd begon ik mijn rubriekje 'likes of the week' te missen, dus ik begin er weer mee, niet iedere week, maar gewoon random, wanneer ik er voldoende gevonden heb om een leuke post te maken.


1. http://dearphotograph.com is een leuk concept om oude foto's te herintegreren in de omgeving waarin de foto genomen is. Zou ik zelf ook wel eens willen proberen.


2. Een mini geldbeugel dat eruit ziet als een macaron, helemaal iets voor mij. Maar aangezien mijn naaikunsten nog niet ver rijken (komt verandering in, en wel heel snel) moet ik dit project nog even laten voor wat het is. Maar in de (nabije) toekomst zal ik het zeker proberen!


3. Geen traditionele slinger met 'Happy birthday' maar een kit waarmee je zelf je eigen slinger kan maken naargelang je gemoedstoestand. Om je kamer het hele jaar door feestelijk te versieren. (onder andere hier te koop)


4. Om een beetje in de valentijnssfeer te komen: maak een bokaal vol kleine papiertjes met 365 redenen waarom je zoveel van je lief houdt. Ik vind het een geweldig idee, moest ik een vriendje hebben zou ik niet twijfelen: goedkoop (lees: voor niets), zeer romantisch en creatief. (via pinterest hier gevonden)

5. En last but certainly not least: ik ben er op alles door!!! Dus ik start met volle moed dit nieuwe semester en hoop dat ik ook dit zonder kleerscheuren kan doorkomen zodat ik 3 maanden vakantie heb deze zomer. Voor al diegene die vanaf vandaag ook weer naar de auditoria trekken: good luck!

6 februari 2012

Last week

Het is een eventjes geleden dat ik nog iets van mij liet horen, maar daarvoor heb ik goede redenen: ik had vorige week mijn twee laatste examens vlak na elkaar (stress!) en nadien heb ik genoten van mijn vrije dagen, waardoor ik niet echt een gaatje vond om iets interessants te posten. Hieronder vind je een kleine round-up van de afgelopen dagen.

1. Ik won een Bubble Calender via pretty.nu, ideale manier om de laatste dagen vol examenstress door te komen. Ik wil Gwendolyn nogmaals bedanken voor dit leuk cadeautje, het krijgt zeker en vast een mooi plaatsje op mijn kot! / 2. Vrijdag ging ik nog wat sale-shoppen met een vriendin in Brussel. Ik vond deze super warme parka (inclusief schapenvelletje) bij MANGO voor een klein prijsje, en zo kon ik warm naar zee vertrekken!


3. Ik ging dus een weekendje naar Middelkerke met enkele vriendinnen die ik amper zie wegens: studeren in 4 verschillende steden (Gent, Brussel, Leuven en Antwerpen) en de grote afstand tussen onze woonplaatsen (Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen). Velen vonden ons zot om in deze kou naar de zee te gaan, wat het stiekem ook wel een beetje was, maar het had een groot voordeel: een strand voor ons alleen. / 4. Nu ik een hele week thuis ben, heb ik tijd genoeg om mijn druk werkende mama bij te staan in het huishouden, vanavond ga ik dus koken. Lasagne, Jeroen Meus wordt mijn leidraad, een mislukking is dus uitgesloten!

Voor al diegene die momenteel ook vakantie hebben: geniet er van, we hebben het dubbel en dik verdiend! Ik heb trouwens jullie hulp nog even nodig, mijn mama en ik willen deze week 'iets leuks' doen, maar we hebben geen idee wat. Shoppen vinden we wat afgezaagd, we zoeken dus iets anders. Iemand een leuk idee?